DISTILLERY MASTERS 2018
Subota, 08. decembar, 14.00-21.00
Hyatt Regency, Focaccia
ČUVENA SVETSKA PIĆA & NAJBOLJE SRPSKE RAKIJE!
50 brendova – 150 vrhunskih pića – Coctail Bar – Delikatesi – Show Kitchen
DISTILLERRY MASTERS (DM) je potpuno novi, originalno koncipiran događaj, osmišljen kao ekskluzivna prodajna degustacija premijum žestokih pića namenjena profesionalnim i privatnim kupcima. DM 2018 će biti održan u najlepšem prostoru hotela Hyatt – u restoranu Focaccia, tokom trajanja 15. Beogradskog Salona Vina, ali kao potpuno izdvojen događaj, sa posebnim programom i sopstvenom publikom.
VAUČERI ZA DISTILLERY MASTERS 2018
Cena vaučera: 2.000 din
Zbog strogo ograničenog broja mesta – vaučeri za DISTILLERY MASTERS 2018 se prodaju isključivo unapred!
Vaučer obuhvata:
- degustaciju i mogućnost kupovine svih izloženih pića
- specijalne selekcije delikatesne hrane
- specijalne degustacije koktela u Coctail Bar-u
- degustacije hrane u okviru programa „Show Kitchen“
POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDAO PRATEĆI PROGRAM DISTILLERY MASTERS 2017
Bartenders 710 – Coctail Bar
Originalni i inovativni vrhunski kokteli!
U saradnji sa udruženjem profesionalnih barmena BARTENDERS 710 i njihovim vodećim barmenima, predvođeni Vladimirom Simićem, tokom čitavog trajanja DM, biće organizovan Coctail Bar, u okviru kojeg će se svakog sata odvijati specijalne degustacije svetski poznatih i novih, originalnih koktela, zasnovanih na vrstama i tipovima žestokih pića izloženih na DM, sa fokusom na vodećim srspkim rakijama:
DISTILLERY MASTERS 2017 COCTAIL BAR
14.30
„VAI A BOULEVARDIER“
Grappa, Campari, Vermouth Rosso
„MANASTIR SOUR“
Lozovača, Sirup od Kajsije i Majčine Dušice, Limun Sok, Belance
15.30
„NIRVANA FIZZ“
Vilijamovka, Cimet Sirup, Limun Sok, Biber Soda
„DIVLJI MEHURIĆI“
Divlja Kruška, Kašasta Kruška Sok, Prosecco
16.30
„NEW FRIENDSHIPS“
Dunja Barrique, slatko dunja i orasi, limeta, sok od jabuke
„TAJNA BAŠTA“
Dunja stara 5 god, Vermouth Rosso, Angostura Bitters
17.30
„THE POMME-POMME“
Jabuka Barrique, Kocka Šećera, Angostura Bitters, Prosecco
„APPLE OLD FASHIONED“
Jabuka Single Barrel, Kocka Šećera, Bitter od Crnog Piva
18.30
„QUEEN NAIL“
Stara šljivovica, Drambuie, Plum Bitters, Suve Šljive
„CREOLE COCKTAIL“
Stara šljivovica, Sweet Vermouth, Stom Travarica, liker od višnje
19.30
„JAPANESE COCKTAIL“
Vinjak star 5 godina, Orgeat, Angostura Bittes
„SIDE CAR“
Stari vinjak, Limun Sok, Mandarin Napoleon
20.30
„BRAMBLE“
Srpski Gin, Limun Sok, Sirup, Rakija od maline
„ORIENT EXPRESS“
Klekovača, Mlade Borove Iglice Sirup, Crveni Grejpfrut Sok, Soda
Delikatesna trpeza
Vrhunski zalogaji – uz vrhunska pića!
U oba dela restorana Focaccia biće postavljena bogata delikatesna trpeza, sa vrhunskom selekcijom vrhunskih pršuta, salama i sireva, kao i drugih delikatesa koji prate degustaciju premium žestokih pića.
QimiQ & Wiberg – Show Kitchen
Kompanija Misaco, kao ekskluzivni partner događaja, organizuje specijalni kulinarski program direktnog pripremanja i degustacija vrhunskih zalogaja zasnovanih na ultra premium sastojcima svetskih lidera u proizvodnji mlečnih proizvoda QimiQ, odnosno začina i mešavina začina Wiberg.
QimiQ & Wiberg su ekskluzivni snabdevači najvećeg broja najboljih svetskih restorana i hotela, a ovom prilikom će posetioci DM 2017 moći da uživaju u čak 7 tematskih degustacija hrane, koju će pripremati kuvarski tim predvođen šefom kuhinje Vlajkom Pešićem.
Svakog sata odvijaće se po jedna degustacija originalnih zalogaja, tematski kreiranih za slaganje sa 7 tipova srpskih rakija!
PROGRAM DEGUSTACIJA
14.00
KAJSIJA &
Rolovana piletina sa kajsijom i gorgonzolom
Njoke u sosu od sira
Rafaelo kuglica sa kajsijom
15.00
VILIJAMOVKA &
Pašteta od ćuetine sa karamelizovanom kruškom
Ćuretina u mlincima
Pralina sa kruškom i „lemon sun“
16.00
DUNJA &
Bečka od divlje svinje sa tartarom od dunje i oraha
Kiš Loren
Kitnikez (ukuvana dunja sa orasima)
17.00
MALINA &
Piletina rolovana slaninom u likeru od maline
Piletina rolovana slaninom i mikro biljem Amarant
Pralina od čokolade sa malinom i „berry sun“
18.00
ŠLJIVA &
Dimljeni ramstek na šljivinom panju
Panakota od pečene slanine sa pastom od šljive i kardamona
Pralina od crne čokolade sa šljivom u pečenom susamu
19.00
TRAVARICA &
Njoke sa finim travama
Kebab-Ćevap
Žalfija tart
20.00
KLEKOVAČA &
Srneća ledja sa rukolom i sosom od kleke
Tatar biftek
Kuglof od kleke
Želimo vam srdačnu dobrodošlicu na DISTILLERRY MASTERS 2018 i 15. Beogradski Salon vina!